Ta vare på barnas sensitive hud

Flere og flere barn opplever hudutslett, allergiplager og kløe. Føles det ut som dere har prøvd alt? Det kan hende løsningen er rett rundt hjørnet.

De fleste vet at barnehud er mer sensitiv enn huden til voksne, men få vet nøyaktig hvorfor dette er tilfellet. Vel, dette kommer av at barns hud, og da spesielt babyers hud, kan være opptil 30 prosent tynnere enn voksenhud. Barnehud tørker også inn dobbelt så raskt som voksnes, noe som betyr at de enklere opplever hudirritasjon.

I løpet av barnets første levemåneder utvikler huden deres seg raskt. Den blir mer motstandsdyktig, men det tar likevel flere år før barnehud tåler like mye som huden til voksne. Nettopp derfor lurer mange foreldre på hva de kan gjøre for å beskytte barnas sensitive hud de første årene.

Få gratis startpakke med EZOgreen i dag, helt fritt for giftige kjemikalier! 

Flere barn rammes av allergier

Utslett og kløe er spesielt slitsomt å hanskes med for småbarnsforeldre. Noen opplever at ungene nærmest klør seg til blods, mens tårene triller. Allergier har nesten blitt like vanlige i norsk folkehelse som forkjølelser. I dag har faktisk nesten halvparten av befolkningen én eller flere allergier, og stadig flere barn rammes. Typiske allergireaksjoner kan påvirke luftveier, hud og fordøyelse, og kan komme i form av luftveisplager, elveblest, atopisk eksem og matallergier. Ofte er dette noe barn vokser av seg, men det er like fullt plagsomt og frustrerende mens det pågår.

Det blir gjerne testet ut ulike kremer, såper byttes ut og materialene i klærne sjekkes slik at de er så myke og skånsomme mot barnehuden som overhodet mulig. Likevel er det én ting mange glemmer å sjekke. Hva vasker dere egentlig barnas klær med?

Giftige kjemikalier i bukser og t-skjorter?

Sensitiv barnehud er ikke alltid like lett å forstå seg på. Noen dager kan det virke som om ungen tåler alt i verden. Andre dager skal det ikke mer til enn et vindpust før det pipler frem utslett og rød hud. Delikat barnehud kan bli irritert av alt fra parfyme og alkohol i ulike kremer, til fargestoffer i klær eller kjemikalier i vaskemidler.

Det er kanskje spesielt vaskemidler man glemmer å sjekke når produkter må byttes ut for å beskytte barnets hud. Tradisjonelle vaskemidler er nemlig fulle av giftige kjemikalier og parfyme slik at de skal lukte godt. Dette kan føre til kontakteksem for de minste i familien, og eksemet kan komme umiddelbart eller over tid. Huden påvirkes nemlig av små stoffmengder eller allergener, og reaksjonene varierer fra milde til kraftige. Mange foreldre dropper produkter med parfyme og duft slik at barna ikke får reaksjoner, men klærne vaskes gjerne sammen med de voksnes – og da blir de ofte utsatt for parfyme og andre kjemikalier barn kan reagere på.

Velg et vaskemiddel barnet tåler

Dersom man er påpasselig med å bytte ut sitt gamle vaskemiddel med et uten giftige kjemikalier vil mange oppleve en stor bedring når det kommer til irritert barnehud. Gjør man byttet tidlig vil risikoen for permanente allergiproblemer også reduseres.

EZOgreen er et eksempel på vaskemiddel uten farlige kjemikalier. Det passer dermed perfekt til både små barn og voksne med sensitiv hud. EZOgreen er attpåtil miljøvennlig og kan brukes til vask av alt fra bomull til silke og merinoull. Ikke ta noen sjanser når det kommer til barnas helse. Finn ut hva vaskemiddelet ditt egentlig inneholder, og gjør et bytte dersom innholdsfortegnelsen får varselklokkene til å ringe i hodet.

Lyst til å bytte til EZOgreen i dag? Da får du 2 måneders GRATIS prøvetid for hele familien ved å bestille vaskemiddelet her!

Bør du ta med barnet til legen?

Husk at eksem og kløe ikke er uvanlig, og at de fleste barn opplever det i løpet av oppveksten. Som regel kan problemene løses med enkle bytter av ulike dagligdagse produkter, og da forsvinner gjerne plagene av seg selv også. Det er likevel greit å vite når man bør ta med barnet til legen. Dersom utslettet ikke gir seg etter at man har tilrettelagt ulike produkter kan det for eksempel være lurt å få utført en allergitest.

Har barnet høy feber, pustebesvær eller en nedsatt allmenntilstand sammen med utslettet vil du også måtte dra til legen. Oppkast og utslett indikerer også at en lege bør ta en titt på barnet. Forverres tilstanden akutt bør man alltid ringe legen umiddelbart, eller vurdere å tilkalle en ambulanse.

Få tilsendt gode vasketips, spennende artikler og spesialtilbud ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!