Bestill her

Hvordan fjerne deodorantflekker fra klær

Lei av misfarging og flekker under armhulene på t-skjorter og gensere? Vi også. Slik fjerner du deodorantflekker fra klær. 

De fleste har opplevd å hente frem en hvit t-skjorte, kle på seg og så oppdage gule flekker under armhulene når man ser i speilet. For noen er deodorantflekker, eller svetteflekker som mange kaller dem, et problem, mens andre opplever fenomenet mer sjeldent. Uansett hvor ofte du blir plaget av disse flekkene kan det være greit med et par tips som gjør det enklere å hanskes med dem. 

La deodoranten tørke inn før du kler på deg

Det er gjerne om morgenen de fleste av oss ruller, sprayer eller smører armhulene med deodorant, og da kan det kanskje gå litt fort i svingene. Har du dårlig tid om morgenen er det ikke alltid man rekker å la den tørke skikkelig før du kaster på deg dagens antrekk. Dette er den vanligste årsaken til flekker under armene på overdelene dine. 

Den våte deodoranten enkelt kunne smitte over på plagget, og dermed skape flekker. For andre kommer flekkene fra en kombinasjon av deodorant og svette, eller bare svette. Uansett om det er deodoranten alene, deodoranten kombinert med svette eller kun svette som forårsaker flekkene – la deodoranten tørke inn skikkelig før du kler på deg.

Bytt deodorant 

Forekomsten av deodorantflekker eller svetteflekker avhenger hva slags deodorant du bruker, hvordan du bruker den, hvilke klær du har på deg og hvor mye du svetter. 

Svetter du mye kan det hende at du bør bytte deodorant. Apoteker har varianter utviklet spesielt for de som svetter mer enn normalt. I dag finnes det også deodoranter som ikke skal flekke av på klær. Hvis du ikke får tid til å la deodoranten tørke skikkelig kan det være lurt å bytte til en slik variant. 

Bruk innlegg som absorberer svette 

Har du en genser, topp eller t-skjorte du er spesielt glad i? Eller kanskje en bluse du absolutt ikke ønsker å få deodorant- eller svetteflekker på? Da er det mulig å få kjøpt innlegg som kan festes under armhulene. Disse absorberer svette og gjør at deodoranten din ikke kommer i kontakt med tekstilene. Slike innlegg kan blant annet kjøpes på apotek eller på nett.  

Vask klærne riktig

Dersom flekkene allerede har oppstått, er det viktig å vaske klærne riktig. Vask plaggene raskt etter bruk, slik at svette og deodorant får mindre tid til å reagere med tekstilene og bli til en permanente flekker. Dårlig vask vil føre til at stoffene i deodoranten og saltene i svetten bygger seg på tekstilfibrene under armhulen på plagget. Dette kan gjøre plagget misfarget eller stivt. 

Ved spesielt tøffe flekker kan man bløtlegge det flekkede området, og deretter gni vaskepulver direkte på flekken – foran og bak. Hvitt tøy kan være vanskelig å få helt hvitt igjen dersom man får flekker på plaggene. Mange velger å bruke vaskepulver som inneholder klor slik at tøyet får tilbake sin hvitfarge, men her er det viktig å huske at klor er et giftig og allergifremkallende middel. Man kan heller med fordel benytte seg av klor 1 – 2 ganger i året på hvite plagg, fremfor å bruke vaskepulver eller vaskemiddel med klor titt og ofte. 

Du bør alltid lese vaskelappen når du skal vaske klær. Høye temperaturer og riktig vaskemiddeldosering kan være essensielt for å bli kvitt stygge flekker under armene, men det forutsetter at plagget tåler det.

Velg et godt vaskemiddel

Rett valg av vaskemiddel kan ha mye å si for hvorvidt du blir kvitt de plagsomme deodorantflekkene. Målet bør være å bli kvitt flekkene effektivt, men også skånsomt. Derfor bør du unngå tradisjonelle vaskemidler med sterke kjemikalier. Slike vaskemidler kan skade plaggene, og noen vil også kunne merke hudreaksjoner.

EZOgreen er et kraftig vaskepulver som består av kun tre ingredienser, satt sammen med Non-Bio Micro Teknologi. Denne teknologien gjør vaskepulveret superkonsentrert, og du trenger kun 10 gram (en strøken spiseskje) pulver til en full vaskemaskin (8-10kg). Har du en mindre vaskemaskin holder det med 5 gram pulver (4-6kg). Forbruket av EZOgreen blir dermed en brøkdel av tradisjonelle vaskemidler fordi pulveret er så drøyt.

EZOgreen er inneholder ingen giftige kjemikalier, og gjør ikke tekstiler stive, noe som betyr at du kan droppe tøymykner. Vaskepulveret er også allergivennlig, og inneholder ingen farlige kjemikalier. Det er gode nyheter for deg som har barn eller sensitiv hud.

Lyst til å teste EZOgreen? Bestill vaskepulveret her, så blir det levert rett hjem til deg. Vaskemiddelet passer perfekt alle typer klær – inkludert ull!