Bestill her

Kan man vaske sko i vaskemaskinen?

Mange lurer på om man kan vaske skoene sine i vaskemaskinen. Svaret er både ja og nei.

Vi bruker skoene våre dag inn og dag ut, og noen par får kjørt seg sommer som vinter. Da er det ikke rart de trenger en skikkelig vask etter en stund. Så kommer spørsmålet – kan du slenge dem i maskina, eller må de vaskes for hånd? Vel, det kommer helt an på type sko og vaskesyklusen på maskinen.

Følg alltid produsentens anbefaling

Det første du bør gjøre når skoene skal rengjøres er å undersøke hva produsenten anbefaler. De som solgte deg skoene vil som regel gi tips om vask, men har det gått en stund siden du kjøpte dem, kan rådene være forgjeves.

Husk at for noen sko vil du gjennom maskinvask, miste reklamasjonsretten. Sko er ofte satt sammen av ulike stoffer og tekstiler, lim, sømmer og andre festemidler. Her er det ikke alt som tåler maskinvask like godt. Gjør re-search før du vasker skoene. Finner du ingen konkrete råd? Ta en tur innom en skobutikk og spør de ansatte om de kan hjelpe deg.

Disse skoene kan som regel vaskes i vaskemaskinen

Det finnes, i likhet med klær, en rekke skotyper som aldri bør vaskes i vaskemaskinen. Verken gummistøvler eller lær- og skinnsko bør vaskes i maskina eller tørkes i tørketrommelen. Så, hvilke sko tåler egentlig maskinvask? Hovedsakelig er det snakk om tre typer sko.

Joggesko og tøysko

Joggesko og tøysko kan godt vaskes i vaskemaskin, så lenge du er klar over at du mister reklamasjonsretten din dersom du gjør det. Skoene kan også endre seg litt dersom de vaskes i maskinen. Derfor er det viktig å følge vaskeanvisningen eller høre med en skobutikk hvis du er usikker på hvordan de skal vaskes.

Cherroxstøvlene til barna

Cherroxstøvlene til barna skal også tåle maskinvask. Dette er sko som typisk blir grisete, så det å kunne slenge dem i maskina vil for mange gjøre hverdagen enklere.

Slik bør du vaske sko i vaskemaskinen

Klargjort en haug med sko som er klar for en maskinvask? Da er det et par ting du bør passe på.

• Se til at ikke småstein og grus blir med på vasken. Sørg for å sjekke både inni skoene og i sålene.
• Bruk en vaskepose eller fjern skolissene før du setter på vasken slik at de ikke setter seg fast.
• Kjør programmet på maks 30 grader. Velg ullprogram eller et annet skånsomt vaskeprogram på maskinen din. Dette sørger for en mer skånsom vask for både sko og maskin.
• Unngå sentrifugering, da det kan bli for kraftig kost for skoene dine.
• Ikke vask skoene sammen med annet tøy, og vask få par av gangen slik at de ikke smeller inni hverandre.
• Husk å ikke bruke skyllemiddel til vannavstøtende materialer, som du for eksempel finner i cherroxstøvler.
• Velg et vaskemiddel som både er skånsomt og ikke inneholder unødvendige tilsetningsstoffer eller kjemikalier som kan være med på å tørke ut materialene i skoene dine.

Hvorfor bør du velge EZOgreen?

Som sagt er det viktig å velge rett vaskemiddel når skoene skal kjøres i vaskemaskina. EZOgreen er perfekt til vask av sko, da vaskepulveret kun består av tre ingredienser, satt sammen med Non-Bio Micro Teknologi. Da forsvinner selv de tøffeste flekkene, samtidig som forbruket av pulveret blir en brøkdel av tradisjonelle vaskemidler. EZOgreen er kjemikaliefritt og gjør ikke stoffet i skoene stivt. Vaskepulveret er allergivennlig, og inneholder ingen farlige kjemikalier som kan skade barn eller de med sensitiv hud.

For ekstra god effekt kan du bløtlegge skoene, gni pulver direkte på de tøffeste flekkene, og hive dem i vaskemaskinen med en ny dose EZOgreen. Litt forhåndsbehandling før du vasker skoene vil få dem til å se ut som nye. Bruk også gjerne et par håndklær for å beskytte maskinen.

Lyst til å teste ut EZOgreen?

Bestill vaskepulveret her, så blir det levert rett hjem til deg raskt og effektivt. Vaskemiddelet er ikke bare perfekt for sko, men også for alle typer klær – inkludert ull! Gjør neste vask enklere, bedre for klærne, skoene og miljøet.