Vaskepulver er bedre og mer effektivt enn flytende vaskemiddel

Har du noensinne lurt på om flytende vaskemiddel vasker klærne jevnere og renere enn vaskepulver?

– Om man velger flytende eller pulver, er først og fremst litt smak og behag, sier Malin Skaar ved Orklas forbrukerservice. Tåler ikke plaggene høy temperatur, foreslår hun at man forsøker å kompensere med å velge et litt lengre vaskeprogram, slik at tekstilene får bedre tid på seg til å bli riktig rene.

En undersøkelse foretatt av det tyske testmagasinet «Stiftung Warentest», viser derimot at pulver er det mest effektive mot flekker. Ingen av de flytende vaskemidlene i deres test viste bedre vaskeresultat enn det dårligste av de pulverbaserte variantene. I tillegg, de fleste vaskemaskinprodusentene anbefaler pulver, da flytende vaskemiddel ofte gir avsetninger i plastrørene, hvilket kan gjøre de tette over tid.

Hvis du er opptatt av å velge løsninger som er best mulig for miljøet, anbefaler det danske Miljøministereiet pulvervarianter. De inneholder nemlig færre miljøskadelige stoffer.
Et annet miljøargument er at pulver veier mindre per dosering, som igjen gir mindre belastning ved transport. EZOgreen vaskepulver er i tillegg så konsentrert, at du forbruker bare 1/7 sammenliknet med vanlig vaskepulver, og det er minst like effektivt!

Vi får daglig inn tilbakemeldinger fra våre kunder og det mange forteller oss er at de opplever å få en bedre effekt med EZOgreen enn med flytende. Videre er EZOgreen pulver mer effektivt på flekkbehandling enn flytendene. Våre kunder melder om gode resultater på flekkbehandling ved å fukte tøyet for så å gni EZOgreen inn i flekken. La pulveret virke mens plagget ligger i lunket vann i ca. 10 minutter. Deretter legges plagget i vaskemaskinen sammen med det andre tøyet du skal vaske. Denne metoden er mye vanskeligere når det gjelder flytende såpe. Man får ikke samme effekten, da den flytende såpen har en tendens til å legge seg på bunnen av vasken/bøtta innen de 10 minuttene har gått. Bakdelen med pulver er at man må vaske doseringskoppen oftere.

Få tilsendt gode vasketips, spennende artikler og spesialtilbud ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!