Bestill her

Vaskepulver er mer effektivt enn flytende vaskemiddel!

Har du noensinne lurt på om flytende vaskemiddel vasker klærne jevnere og renere enn vaskepulver?

– Om man velger flytende eller pulver, er først og fremst litt smak og behag, sier Malin Skaar ved Orklas forbrukerservice. Tåler ikke plaggene høy temperatur, foreslår hun at man forsøker å kompensere med å velge et litt lengre vaskeprogram, slik at tekstilene får bedre tid på seg til å bli riktig rene.

En undersøkelse foretatt av det tyske testmagasinet «Stiftung Warentest», viser derimot at pulver er det mest effektive mot flekker. Ingen av de flytende vaskemidlene i deres test viste bedre vaskeresultat enn det dårligste av de pulverbaserte variantene. I tillegg, de fleste vaskemaskinprodusentene anbefaler pulver, da flytende vaskemiddel ofte gir avsetninger i plastrørene, hvilket kan gjøre de tette over tid.

Hvis du er opptatt av å velge løsninger som er best mulig for miljøet, anbefaler det danske Miljøministereiet pulvervarianter. De inneholder nemlig færre miljøskadelige stoffer.
Et annet miljøargument er at pulver veier mindre per dosering, som igjen gir mindre belastning ved transport. EZOgreen vaskepulver er i tillegg så konsentrert, at du forbruker bare 1/7 sammenliknet med vanlig vaskepulver, og det er minst like effektivt!

Vi får inn tilbakemeldinger daglig fra våre kunder. Mange forteller at de opplever bedre effekt med EZOgreen vaskepulver, enn med flytende vaskemiddel. Flere tipser om å fukte flekken, gni inn EZOgreen og legge plagget i lunkent vann i 10 minutter før man slenger det i vaskemaskinen. Denne metoden er også enklere med vaskepulver enn med flytende middel.