Bestill her

Miljøvennlig vask av klærne dine med EZOgreen

Fremtidens vaskemiddel er her og det heter EZOgreen. Dette kan vi med stolthet si fordi vi står bak et vaskemiddel som både er miljøvennlig, allergivennlig og som gjør tøyet like rent som et tradisjonelt vaskemiddel. Vårt miljøvennlige vaskepulver EZOgreen er utviklet med moderne norsk teknologi og er et effektivt miljøvennlig vaskemiddel uten bruk av giftige kjemikalier. Produktet er utviklet i samarbeid med Oxitrate Science, som er en velkjent aktør innen miljøvennlig vask og desinfeksjon norsk fiskeindustri. EZOgreen inneholder mindre enn 0,01% naturlig og allergivennlig duft og er derfor både svært skånsom mot både kroppen og miljøet.

Hva kan du gjøre for å vaske mer miljøvennlig?

Det er ikke så mye som skal til for å redusere miljøavtrykket ditt når det kommer til vasking av tøy. Med enkle grep og valg av et miljøvennlig vaskemiddel er du på god vei til å vaske mer miljøvennlig.
Vi gir deg tips til hvordan du enkelt kan vaske mer miljøvennlig!

Velg et miljøvennlig vaskemiddel

Når du vasker tøyet ditt er det viktig at du velger et miljøvennlig vaskepulver. EZOgreen er
superkonsentrert og man behøver derfor kun små mengder per vask. Du behøver faktisk kun 10gram! Dette vil si en strøken spiseskje per vask på 8-10 kg, noe som gjør at du kan fordele vaskepulveret over en lengre periode, noe som sparer både miljøet og lommeboken din.

Du kan sløyfe bruken av tøymykner!

Ved å bruke EZOgreen vaskepulver behøver du ikke å bruke tøymykner og du slipper da å vaske tøyet ditt med giftige kjemikalier som ellers er å finne i flere typer tøymyknere. I en forbrukertest vi har hatt svarte samtlige på at de ikke så behovet for å tilsette tøymykner ved bruk av EZOgreen. Så det kan vi trygt si at du kan droppe. I tillegg har tøymykner en tendens til å påvirke tørk effekten på håndklær, så det er flere goder ved å slutte med bruken av tøymykner.

Velg klær i naturmaterialer

Ved å unngå kjøp av syntetiske klær, unngår du også å slippe ut mikroplast ved vask av tøyet. Naturmaterialer som bomull, viscose, ull og silke koster kanskje litt mer, men vil til gjengjeld vare lengre enn syntetiske materialer og inneholder ikke mikroplast som skader miljøet.

Vask med full maskin og sjeldnere

Ikke vask to plagg om gangen, men fyll maskinen opp. Dette sparer både miljøet og det er mer kostnadseffektivt både i form av strømbruk og vaskepulver. Tenk også over om tøyet virkelig er skittent før du tar det til vask. Ofte kan du spare en runde i vaskemaskinen ved å tørke av flekker eller henge tøyet til lufting.

Begrens bruk av tørketrommel

Tørketrommel er en strømtyv og er i de aller fleste tilfeller ikke nødvendig. I tillegg til å bruke mye strøm sliter tørketrommelen også fibrene i tøyet – noe som fører til raskere slitasje enn ved tradisjonell tørking. Unntak til bruk av tørketrommel finnes selvsagt, men ha det gjerne som et unntak heller enn en regel.

Tørk tøyet utendørs

Så langt det lar seg gjøre, tørk vasken utendørs. En haug med nyvasket tøy inneholder store mengder vann, og ved tørking av tøyet innendørs vil fukten fra tøyet legge seg inne og påvirke inneklimaet. Har du ikke anledning til å tørke tøy utendørs og er nødt til å tørke tøy inne er det viktig at du sørger for god utluftning.